Uitslag Coopertest 20 september 2010

Maandag 20 september werd voor de zeventiende keer de coopertest gezwommen. 28 zwemmers zwommen twaalf minuten lang met als doel zoveel mogelijk banen te zwemmen. Drie dames deden sinds juni 2005 nog elke keer mee: Anouk van Lokven, Esra Pennings en Sandra Schellekens.

Opvallend was de verbetering van Aniek Pennings: maar liefst 75 meter meer dan een jaar geleden, en 35 meter meer dan in juni dit jaar! En dat terwijl ze al voor de zestiende keer meedeed (ze miste slechts één coopertest). Pim de Crom en Amy Heeren zwommen 70 meter meer dan een jaar geleden. Anouk van Os zwom gelijk op met Isa vd Ven, en dat leverde Anouk een verbetering van maar liefst 65 meter ten opzichte van een jaar geleden op. Isa verbeterde zich met 55 meter, evenals Macs vd Doelen. Marleen van Dijk en Demi van Os zwommen exact twee banen (=50 meter) meer dan vorig jaar in september, terwijl Rachel Brunnen en Tom vd Loo zich met 45 meter verbeterden.

Ten opzichte van de vorige coopertest, in juni, net voor de zomervakantie was er een grote verbetering van Anouk van Lokven: 65 meter meer. Maar zoals ze zelf al constateerde, zei dat meer over de vorige keer dan over deze coopertest. Ze bleef nu slechts vijf meter verwijderd van haar beste prestatie ooit. Rachel Brunnen zwom net als Aniek 35 meter meer dan in juni. Lies vd Bersselaar en Martijn Eickmans deden daar weinig voor onder met verbeteringen van 30 meter.


Woensdagavond 22 september hebben 16 masters de coopertest gezwommen. De wedstrijdzwemmers doen deze test al ruim vijf jaar lang, drie keer per seizoen, en nu gaan ook de masters proberen in 12 minuten zoveel mogelijk meters te zwemmen.

De uitslag is als volgt:
Sandra Schellekens - 830 meter
Bart ?? - 770 meter
Peter ?? - 770 meter
Paul Muyshondt - 650 meter
Arno van Os - 580 meter
Richard van Dijk - 575 meter
Miranda vd Ven - 560 meter
Jeroen Lucius - 550 meter
Fred vd Ven - 540 meter
Jeroen Lucius - 530 meter
Henny Bozelie - 510 meter
Fiona Waddell - 505 meter
Jos Mettler - 475 meter
Jan Mettler - 460 meter
Wilhelmien van Weert - 445 meter
Loes van Schijndel - 425 meter


De volgende coopertest zal op maandag 17 januari (wedstrijdzwemmers) en woensdag 19 januari (masters) gezwommen worden.


Uitslagen alle coopertests

Ranglijst


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'